Salariu minim de 500 RON, vi se pare de-ajuns?

| 12 Comments

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a anuntat schimbarea salariului minim pe economie, de la 390 la 500 RON, incepand cu 1 ianuarie 2008. Dupa parere mea, aceasta schimbare nu ne face cu mult mai bucurosi. De ce? Preturile cresc, salariile nu se maresc, pentru ca nu poti obliga patronul sa dea de unde n-are, asta peste salariu minim binenteles. Nu stiu ce asa mare lucru sa te gandesti la painea omului de rand. N-au de unde da? Vor pentru ei mai mult? Ce ziceti de salariile politicienilor? 3500 RON salar, 7400 RON diurna si inca vreo 2000 RON chirie. De unde sa dea atunci? Noi vrem sa ne aliniem la standardele UE, marim preturile ca si in alte state, marim impozitele dar salariile raman aceleasi. Hai ca directorii, managerii sau agentii o mai duc cumva dar politicianu nostru se gandeste si la ala de pe santier sau la femeia de serviciu? Nu, binenteles. Daca n-ar fi aia lumea ar mai avea locuri de munca? Lumea ar mai lucra daca nu s-ar pastra curatenia? Nu, binenteles. Dar binenteles ca ei se gandesc la buzunarele lor si nu la ale noastre. Domnilor politicieni, vi se pare mult 500 RON? Si mai ales ca v-ati gandit mult sa dati suma asta poporului. Daca vrem standarde UE, de ce nu ne aliniem cu salariile minime din alte tari? Luxemburg – 1.403 euro, Olanda – 1.265 euro, Belgia – 1.186 euro, Franta – 1.173 euro, Franta – 1.173 euro, Irlanda – 1.073 euro samd. Eu inteleg ca aceste tari sunt mai bine dezvoltate ca Romania dar nici chiar asa. Politicienii nostri sunt ocupati sa fure, fara rusine, ce sa mai ne dezvoltam? Au ei mai multe resurse naturale sau turistice ca noi? Da de unde. Daca continuam asa si ii lasam sa ne fure de tot, o dam in faliment. Macar atat au dat si ei si binenteles, trebuie sa le multumim ca si cainii.

bani.jpg

12 Comments

 1. Cu cat e mai mult cu atat e mai bine.

 2. au pussuma care le convenea patronatelor …sindicatele nu prea conteaza.

 3. Da, intr-adevar, prea mare salariul…pai numai au de unde sa fure ei, nenorocitii, altii stau cu pensie deabea traiesc si ei fura cat se poate..
  Please die all of you.

 4. exact. Degeaba cresc salariile daca si preturile cresc.

 5. Astia dau cu stangu in dreptu … vai s`amar :)) … pretzurile cresc inaintea salariilor… :)) ei vor sa fim europeni :-j sa avem pretzurile din europa… da salariile ? de astea se uita … salariile nu trebuie sa fie ca dincolo :)))) JEEZ :|

 6. Un articol misto. Eu nu cred ca e de ajuns. Articolul tau a fost preluat pe bump.ro, intra si tu si dai bump http://bump.ro/story.php?title=Salariu_minim_de_500_RON_vi_se_pare_de-ajuns-1

 7. io tot nu cred in spusele lor si cum zice si mortu ..poate sa dea statu daca 60% din populatie lucreaza la patron….acolo el stabileste salaru daca vrei ramai daca nu iti rade in nas si zice sa mergi la altu….

 8. Pingback: AIG aproape de faliment ! at Dani’s Corner

 9. Pingback: Impozit pe Blogosfera ? at Dani’s Corner

 10. Pingback: Salariu minim intre 600 si 1200 RON ! at Dani’s Corner

 11. Pingback: Bihor, pe ultimul loc la salarii ! at Dani’s Corner

 12. Pingback: Cica profesorii au salarii mici ! at Dani’s Corner

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.