Crisul Oradea, campioana nationala la spada !

| 12 Comments

Joi si vineri s-a desfasurat la Oradea, in Arena „Antonio Alexe” etapa finala a Superligii Nationale de spada la masculin cat si la feminin. Participantii au fost C.S. Crisul Oradea, C.S. Satu Mare, Steaua Bucuresti, C.S.M. Craiova, C.S.U. Targu Mures, Farul Constanta, Universitatea Craiova si A.N.E.F.S. Bucuresti. Echipa Crisul Oradea a fost compusa din Alexandru Nyisztor, Arkosi Bertalan, Andrei Timoce, Radu Andrei si Gabriel Chitu, antrenata de Nicolae Ille. La individual cel care a triumfat a fost spadasinul oradean, Alexandru Nyisztor, care l-a invins in finala pe constanteanul Cosmin Kortyan (15-12), amandoi fiind componenti importanti ai echipei nationale de spada antrenata tot de Nicolae Ille. Castingand titlul national, Nyisztor a dovedit inca odata ca este unul dintre cei mai buni spadasini ai Romaniei din ultimii ani. Arkosi Bertalan a fost batut in sferturi de finalistul Cosmin Kortyan in ultimul salt (14-15). Radu Andrei a pierdut in fata stelistului Marius Badea (12-15). Surpriza zilei a fost eliminarea satmareanului Adrian Pop, considerat favoritul nr doi dupa Nyisztor. A fost invins de campionul national, Alexandru Nyisztor si apoi de craioveanul Alin Sbarcea. Si in intrecerea pe echipe oradenii si-au aparat titlul. Crisul a obtinut cele trei victorii de care avea nevoie ca sa castige sigur. Oradenii i-au batut pe cei de la Steaua (45-43) apoi pe cei de la CSM Craiova (45-27) si in ultima faza pe cei de la CS Satu Mare (45-37).

N-a fost usor, nici cu Steaua, nici cu Satu Mare. Cu satmarenii ne batem pentru titlu de cativa ani, dar anul acesta stelistii au fost cei care ne-au pus mai mari probleme. Pentru mine, ca si pentru intreaga noastra echipa, a fost ceva deosebit sa evoluam acasa, in fata propriilor spectatori. Din aceasta cauza, ma bucur si mai mult pentru aceasta victorie. Pentru viitor, ma voi concentra asupra turneelor preolimpice, pentru a incerca sa obtin calificarea la Jocurile Olimpice a declarat Nyisztor.

Clasamentul final al Superligii : 1 CS Crisul Oradea; 2 Steaua; 3 CS Satu Mare; 4 CSM Craiova.

Crisul Oradea si-a asigurat astfel participarea in Liga Campionilor care se va desfasura anul viitor la Heindenheim, in Germania. Anul acesta ei au obtinut cea mai mare performanta la spada masculin ocupand locul doi in Germania. La feminin titlul national a fost obtinut de Ana Branza de la Steaua, pe locul doi clasandu-se Simona Alexandru de la Steaua si pe trei Ana Zdanovski de la Steaua si Loredana Iordachioiu de la CSM Craiova. Titlul national pe echipe a fost obtinut tot de Steaua, antrenata de Cornel Milan. Pe locurile doi si trei s-au clasat CSM Craiova respectiv CS Satu Mare. Deocamdata la masculin nu prea avem mari sperante pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, Adrian Pop ocupand locul 56 iar Alexandru Nysztor doar locul 142. Noi avem nevoie de cel putin locul 8 in clasamentul mondial pentru a fi siguri de calificare. In luna aprilie anul viitor va fi un turneu pentru toti cei care se afla sub locul 8. Vor fi puse in joc doua locuri la Olimpiada din 2008. Sa speram ca ai nostri se vor califica. E foarte important numa prezenta la acest eveniment numit Olimpiada si trebuie sa le tinem pumnii spadasinilor romani. La feminin insa stam mult mai bine, Ana Branza fiind prezenta pe locul 8 in ierarhia mondiala iar Loredana Iordachioiu pe locul 25. Sa speram, pentru binele scrimei din Romania ca se vor califica si ca vor face surprize. Multi habar nu au cu ce se mananca scrima si asta e destul de grav. Pe site-urile romanesti de sport nici nu prea este trecut acest sport numit scrima. Eu inteleg ca fotbalul aduce bani dar nici chiar asa, pur si simplu ne batem joc de anumite sporturi. Mai imp e sa-l vezi pe Becali cum isi bate joc? Sau pe Niculescu ca se casatoreste? Nu mai bine vezi ca Crisul a castigat locul 2 in Liga Campionilor? Sunt doua motive, ori suntem orbi ori presa romaneasca nu are valoare.

crisul6.jpg

rotation-of-nistor06.jpg
Alexandru Nyisztor

12 Comments

  1. Pingback: Crisul Oradea, din nou campioana nationala la spada ! at Dani’s Corner

  2. Pingback: Scrima oradeana cu un esec in Liga Campionilor ! at Dani’s Corner

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.