Cica noi legi in “Codul Rutier” !

| 11 Comments

In toate ziarele se zice ca am devenit unici in Europa. De ce? Avem cele mai mari limite de viteze pentru cea mai slaba infrastructura. Norica Nicolai, vicepresedinte al Senatului impreuna cu 72 de senatori au votat 2 legi noi. Am uitat sa precizez ca au fost 72 de voturi dar doar 60 erau in sala, deci va dati seama inca odata cum se voteaza la noi in politica si noi stam si nu facem nimic. Noile legi sunt:

1. Limita maxima admisa in localitati – 60 km/h adica cu 10 mai mult decat era inainte.

2. Scoaterea obligativitatii examenului in cazul suspendarii carnetului de conducere.

Eu zic ca pentru prima lege e destu de aiurea. Noi suntem praf in domeniul acesta si noi ne gandim la ridicarea limitei de viteze. Potrivit unor studii cresterea cu 5% a limitei de viteza aduce o crestere cu 10% a numarului de accidente si cu 15% a numarului de victime. Membrii UE discuta cum sa reduca limitele si noi le ridicam. Suntem foarte destepti nu credeti? Noi nu avem sosele bune, toate sunt pline de gropi si noi ridicam limita. Nici nu ne putem permite asa ceva pana nu rezolvam problema drumurilor. Si asa sunt atatea accidente dar vad ca noi vrem sa le ridicam numarul. Iata ca politicienii ne mai dau inca un sut in fund si isi dovedesc prostia. A doua lege mi se pare si mai aiurea. Cand s-a bagat data trecuta legea mi s-a parut singurul lucru bun in acest “Cod Rutier”. Macar soferii in varsta sau soferii vechi mai invatau odata legile pe care sigur le-au uitat de-alungul anilor. Nu strica nimanui inca un examen nu? Dar de ce va mirati? Aproape toti senatorii in frunte cu doamna Nicolai sunt bosorogi. Tara noastra e condusa de niste bosorogi. Sa-si invete politistii prima data. Sa invete ei legile si dupa aceea sa ne invete pe noi (Ex un politist a inceput sa citeasca in fata noastra din decret). Acum am sa va mai zic si un mic secret, cum se cade la Examen pentru carnetul de soferi in Oradea. Acu-s cativa ani nu era nici o problema, promovabilitatea era si de 70 – 80% pe Bihor. Uite la ce s-au gandit ei. Un prieten s-a dus saptamanile trecute sa dea examen. El a invatat foarte mult, la cum il cunosc si eu, a mers la examen si cand a iesit mi-a zis ca el a facut tot, adica 26 pct. Cand au venit astia cu dosarele, el a primit dosarul inapoi. Dupa aceea a mers sa faca contestatie. Binenteles ca nu i-au dat anexa aceea. Dupa lungi comentarii un domn de-acolo il ia de mana si ii zice Si daca ai dreptate la teorie eu te cad la practica, efectiv i-a zis pe fata :( . El ramanand fara cuvinte a mers la “Eliberari carnete” avand un prieten acolo. Acea persoana i-a zis Nu te mira, am primit directiva de la Bucuresti sa nu trecem mai mult de 10%. Si eu cand l-am dat prima oara m-am gandit ca a fost ceva ciudat, stiam sigur ca am facut cel putin 23. Acestea fiind spuse sa nu va mirati ca veti cadea la examene, la noi e normal.

limite.jpg

11 Comments

 1. ce-i cu linia neagra trebuia sa fie si aia carei cu roz, ca si asa tot cu viteza aia se circula s pe deumurile nationale :D

 2. Dani si daca nu bagau astia regula asta eu tot cu 58 km/h circulam inainte prin orash ptr ca ai drumul liber …nu poti zice ca avem in orasul nostru aglomeratie ca-n Bucuresti sau Timisoara … Prima data cand am dat examenul am cazut la sala pe buna dreptate dar a 2-a oara am facut 25 asa ca ii bagam de unde au iesit si nu ma opream pana la Bruxelles daca ma cadeau la sala :D

 3. oricum fiecare circula cu viteza peste limita din oras …. atunci cand i se iveste ocazia , deci tot acolo e :)

 4. Cum ziceam, np :D
  In loc de 59 km/h voi merge cu 69 km/h :D

 5. vai s`amar.. de aia de la permise…:) isi bat joc in ultimu hal… sper sa nu m`ai trec pe acolo in veci … cat despre limita de 60 in localitatzi mi se pare prea mare..:) avand in vedere cate accidente sunt in ultimul timp.. si pe zebra te calca… vai s`amar….

 6. ce sa le mai ceri frate cand iti rupi masina pe drumurile lu’ peste.
  prostimea e la ea acasa.
  P.S. eu mi-am luat examenu din prima ;) si mi se pare putin probabil sa se primeasca ordin “de sus” cati sa pice si cati sa promoveze.

 7. sunt niste reguli tampite :|

  p.s despre examenele de conducere ce pot sa spun … daca nu ai pile si nu ai 200 de euro la oras nu iei permisu ;) cel putin in Craiova City :->

 8. eu zic ca exagereaza prietenu ala al tau. are talente de scriitor de basme. hai ma sa fim seriosi: nu e rusine ca a picat… sa recunoasca ca nu a fost pregatit ;)

 9. Name m-am interesat si e adevarat.. altfel nu as fi scris.. ia intereseaza-te si tu.. si nu stiu de ce te miri la cate se intampla la noi in tara.. la cata coruptie exista..

  p.s. prietenul ala al meu mi-e ruda apropiata..

 10. PeNiBIL! Atat pot spune. Cum sa maresti limita de viteza pe drumurile astea, cand oricum ei circula cu 80-100 oricand pot. Plus ca a doua lege, deabea au bagat-o si acum o scot ?!

 11. la faza cu picatu pe capete nu am ce sa mai zic decat asa sec SA II FUTA DRAKU !sau mai rau SA LE PICE LA INTRARE CAND O SA LE FIE LUMEA MAI DRAGA!

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.