Avionul Groazei a socat intreaga lumea !

| 7 Comments

Marti, 17 iulie s-a produs un accident aviatic catastrofal pe aeroportul din Sao Paolo, Brazilia. Un avion Airbus A320 care transporta 186 de pasageri plus agajatii de pe avion si care urma sa aterizeze pe aeroportul din Brazilia, a deraiat de pe pista umeda, s-a lovit de o cladire de pe margine iar dupa aceea a intrat intr-o statie de alimentare cu kerosen unde a explodat. In acea zi neagra si-au pierdut viata 200 de oameni, toti cei aflati la bord plus inca vreo 15 aflati la sol. Expertii zic ca se asteptau la un asmenea accident datorita faptului ca pistele din Sao Paolo nu respecta normele de siguranta si ca sunt prea scurte. A fost intr-adevar o provocare pentru pilotii acelei nave pentru ca in timpul accidentului ploia si pistele erau umede. In Brazilia, urmatoarele 3 zile au fost declarate zile de doliu national. Chiar nu-mi dau seama cum s-a putut intampla asa ceva. Eram in Malta, in concediu cand s-a intamplat. Am crezut ca numa la noi in Romania ne plangem de pistele din aeroporturi dar vad ca si in alte tari sun aceeasi probleme. 200 de oameni sunt foarte multi daca stai sa te gandesti. Aici a fost si vina pilotilor. Daca stiau ca nu pot sa aterizeze, trebuia sa atentioneze personalul de la sol si sa faca ceva. Aceasta ipoteza este vehiculata si in ancheta facuta dupa accident. Calitatea pistei si eroarea de pilotaj asta a fost declaratia anchetatorilor. “Pilotul ar fi accelerat la aterizare, in loc sa franeze, probabil pentru a redecola si a incercat ulterior sa revina pe pista”. TAM (proprietatea Airbus-ului) e de alta parere “Avionul a aterizat cu inversorul debransat (dispozitivul atasat unui motor cu reactie care contribuie la franare, inversand directia jetului de aer). Dupa cum vedeti, si aici se cearta ca porcii. Ce mai conteaza care a fost greseala pilotilor. Conteaza doar ca a fost si a lor. Cica ancheta ar dura cel putin 10 luni. Mult prea mult domne. Ce stam sa ne macaim atat? Sunt in joc 200 de oameni care au murit, practic degeaba si durerea rudelor si prietenilor. Sa speram ca se va rezolva in curand toata aceasta situatie. RIP celor 200 de oameni :( .

aviongroazei1.jpg

aviongroazei.jpg

7 Comments

  1. stirea e de o saptamana ….deja i au si ingropat pe aia ….
    oricum naspa

  2. eu nu am pus stirea pt ca e veche ci pt ca e subiect de discutat.. plus ca nu am avut timp sa scriu articolul atunci cand s-a intamplat.. si inca o chestie.. daca citeai tot articolul si articolele de pe alte site-uri ti-ai fi dat seama ca anumite chestii s-au aflat doar in zilele trecute :P

  3. Pingback: Avionul Groazei - ep 2 ! at Dani’s Corner

  4. Pingback: Cainele miracol ! at Dani’s Corner

  5. Pingback: Avionul miracolelor ! at Dani’s Corner

  6. pe mine nu m`a socat deloc . si putin ma intereseaza ce li sa`u intamplat . ghionul lor .. norocul meu ca nu am fost in el .

  7. Pingback: Avionul miracolelor - ep 2 ! at Dani’s Corner

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.