Pasarea Colibri in Romania?

| 109 Comments

Zilele trecute, la Satu-Mare, un amator a vazut o pasare Colibri. El si-a luat aparatul si a inceput sa o filmeze, pasarea venind de mai multe ori la florile familiei amatorului. Oamenii sunt uimiti de faptul ca pasarea Colibri traieste doar in America Latina este foarte mica si poate sa zboare si cu spatele. Intrebarea e : Cum a ajuns aceasta pasare tocmai in Romania? Ornitologii cred ca incalzirea globala este de vina. Eu sunt de alta parere, recunosc ca lumea a inceput sa se schimbe total din cauza incalzirei globale si pe deoparte au dreptate specialistii. Sa fim seriosi totusi, daca ar fi fost o pasare mare, as fi inteles cum a strabatut atata drum dar fiindca e vb de pasarea Colibri, nu cred. Nu cred ca ar fi supravietuit atata drum si mai ales de una singura desi ar exista 1 – 2% sanse. Parerea mea e ca a adus-o cineva si a eliberat-o sau pur si simplu a scapat de undeva. Incalzirea globala e o problema foarte mare dar nici chiar asa.

colibri.jpg

109 Comments

 1. Buna tuturor.
  Anul trecut am vazuto si eu prima data si cu toate ca am o camera full hd nam reusit sa o filmez de iute ce era.Am pe terasa tot felul de flori si mai mult seara vine, chiar aseara am vazuto.Nam ideie cum de a ajuns si la noi prin moldova dar sant de parere ca cineva lea naturalizat si la noi.

 2. Si eu am vazut o pasare colibri la florile mele din afara balconului chiar acum cateva minute. In Braila. De aceea am si inceput sa caut pe net… Nu am reusit sa filmez pentru ca era foarte rapida, dar pana sa aduc telefonul am vazut-o cat a intarziat la o floare si si-a introdus cioculetul in ea. Am vazut-o foarte clar. Nu era o molie colibri, ci o pasare mica, mica, cu cioculetul ascutit, lung si usor curbat… si care dadea extraordinar de repede din aripi. Exact cum aratau la televizor. Ce frumos. O sa mai pandesc, poate mai vine. Desi am pisici, sunt multe pasarele curioase pe aici, la mine, la bloc. Una a venit chiar foarte aproape, s-a agatat de plasa de la balcon pe care am pus-o ca sa nu sara pisicile afara si s-a uitat atent la mine. Cand unul dintre motani a reactionat si a sarit, a fugit. :) Foarte frumos.

 3. Buna am si Eu in gradina o pasare colibri am vazuto si anu trecut si Acesta
  Ce parere aveti ..”

 4. Azi 01 august 2016 am zărit în grădină pe florile de flux doua păsări colibri care veneau să sugă nectar la interval de 5-10 min. Miscandu-se foarte rapid am reușit să pozez una. Lunga de cca.3 cm, cu un cioc subțire, ușor încovoiat, are coadă neagra cu picatele albe, aripile ,abdomenul sicapul cenușii, iar spatele verzui. Seamănă cu o colibri-albina(poza pe internet) dar de o parte si alta a ciocului are câte o pană lunga(un fel de antena) probabil pe post de senzor. Probabil au ajuns cândva în Europa accidental si s-au aclimatizat în sud. Datorită încălzirii globale au pornit spre nord si au ajuns si la noi.

 5. Buna seara, eu am vazut in gradina azi cateva pasari colibri. Au venit la florile cu gornite mai mult. Erau foarte rapide dar nu s-au speriat de noi.

 6. Sa nu confundați pasărea colibri cu molia colibri care este foarte răspândită pe la noi.

 7. Si eu am vazut azi Iunie 2018 o pasare colibri care manca polen din florile de lavanda in curte. Pot zice sigur ca nu era molie, am reusit sa ma apropii destul de mult si avea pene, unele de culoare verde-albastra. E uimitor sa privesti asemenea vietate.

 8. Nu exista passed colibri in Romania. Nu traiesc in captivitate si nu pot fi prinse si eliberate. Ce vedeti este molia colibri.
  Pasarea colibri traieste si in Nordul Americii nu doar in Sud

 9. Buna
  Vara aceasta am observat de foarte multe ori in terasa mea o “pasare colibri” ce se hranea cu polenul muscatelor mele. Dupa o cercetare mai atenta, am realizat ca este o molie colibri, foarte asemanatoare.
  Este incantator de privit cum se plimba din floare in floare.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.