Moastele Sf Gheorghe au fost furate !

| 6 Comments

Sfintele moaste ale Sf Gheorghe au disparut din Catedrala Episcopala “Adormirea Maicii Domnului” din Giurgiu. Odata cu ea au disparut alte sase obiecte de cult, unele confectionate din argint si incrustate cu pietre semipretioase. Toate bunurile valoreaza aproximativ 10.000 de euro.

Pierderea mare sunt particelele din moastele Sfantului Gheorghe, care au fost primite anul trecut, dupa instalare, drept cadou de Prea Sfintitul Ambrozie de la parintele arhimandrit Dimitrios Kavadias, din Grecia. El le-a adus cu prilejul sfintirii noii manastiri Sfantul Gheorghe, iar noi le-am asezat cu mare cinste in Catedrala, spune parintele Buga

Cum sa furi asa ceva ma? Doamne ce am ajuns. Sa furam moastele unui Sfant si bunurile Bisericii? va dati seama cat de disperati am ajuns noi romanii? :( . Mie cel putin mi se pare anormal ce s-a intamplat. Mai bine jefuiau un ABC sau o Bijuterie decat sa fure din Biserica. Oricum Dumnezeu e sus si vede.

sfgheorghemoaste.jpg

6 Comments

  1. Romanu n-are noroc … da se pricepe la tot. Mi rusine ca-s roman , ce o facut cretinu(cretnii) asta/astia. Inadmisibil PUSCARIA sa-l mance toata viata .

  2. Eu nu cred in moaste sau asa ceva … Eu cred doar in Dumnezeu, si orice minune o face, o face El nu moastele unui om.

  3. Sf Gheorghe nu este doar “un om” ci este un sfant care a murit ptr Hristos ! tu care nu crezi in moaste, cu ce curaj vorbesti despre Dumnezeu daca nu crezi in sfintii lui ??! Oricum, Dumnezeu a permis sa se fure moastele ca altfel nimeni n-ar fi putut face asa ceva…. Ramane de vazut ce se va intampla!!!

  4. Moastele din fotografie nu sunt cele furate, cred !!! Acestea sunt moastele Sf M. M. Gheorghe din Banat, de la manastirea sarbeasca pe stil vechi, ori cele despre care se spune ca s-au furat erau de la Giurgiu, aduse de greci si nu de sarbi… Cel putin asa se intelege din text… Pentru cei care au evlavie la Sf M M Gheorghe: mai are moaste si in alte biserici din Romania, vizitati-le si va inchinati la purtatorul de biruinta, nu indrazniti sa le furati ca razbunarea Sfantului este crunta ! Sa nu uitati ca este razboinic! Stefan cel Mare nu pleca la razboi fara sa faca Sf Liturghie si alte slujbe importante, printre care, obligatoriu, acatistul Sf Mare Mucenic Gheorghe pe care il avea si pe steag! Oare Domnitorul era “inapoiat” sau “prost informat” daca se ruga la Sf Gheorghe si avea de fiecare data biruinta?!? (asta apropo de antevorbitorul nostru care nu crede in sfintii lui Hristos) dar… dupa nume nu pare a fi crestin

  5. Pentru cei pasionati si credinciosi,
    astept sa scrieti despre sf Gheorghe…

  6. Camelia.. nu am scris nicaieri ca nu cred in Sfinti.. chiar de aia am si pus articolul.. ca mi se pare aberant ca sa furi MOASTELE unui Sfant.. asa am ajuns de grav, noi romanii.. acum ma intelegi?.. eu cred in Dumnezeu si ceea ce tine de el, Ingeri, Sfinti etc mai mult ca oricine.. oricum nu stiu unde vom ajunge daca vom continua in felul acesta..

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.