Cea mai lunga eclipsa totala de luna a secolului se poate vedea azi noapte din toata Romania!

| 0 comments

Acuma seara vom avea parte de un eveniment foarte special, si anume cea mai lunga eclipsa totala de luna a secolului.

Daca va fi senin, eclipsa va putea fi observata din toata Romania, in afara de primele minute. Cea mai spectaculoasa parte a eclipsei va fi intrarea in umbra si traversarea ei.

Intrarea in penumbra, moment care este considerat inceputul eclipsei, se va produce azi la ora 20:14, cand luna se va afla sub orizont. Dupa ce luna rasare va intra in umbra, mai precis la 21:24. Dupa o ora, mai precis 22:29, Luna se va afla in totalitate in umbra planetei noastre Terra. Tot discul se va afla in umbra si se va colora in portocaliu, caramiziu. Maxima eclipsei, cand Luna se afla cel mai aproape de centrul umbrei se va produce la 23:22. La 00:13 Luna va incepe sa iesa din umbra, iar la 1:19 va iesi in totalitate. Eclipsa se va incheia la 2:29, sambata.

Eclipsa din noaptea asta este a doua totala din acest an. Va putea fi observata din Europa, Asia, Africa, Australia, dar nu si din America de Nord si Sud, Japonia si o parte din Rusia. Urmatoarea eclipsa vizibila de la noi se va produce pe 21 ianuarie 2019.

Dupa internet, cica va fi partial innorat la orele alea. Sper totusi sa o vedem. AICI aveti un tutorial despre cum sa fotografiati o eclipsa de luna.

eclipsatotalaluna.jpg

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.