Avem si obligatii, nu doar drepturi!

| 2 Comments

Eu cred tot mai tare, ca noi oamenii, cel putin noi romanii (Fie etnie romana, fie etnie maghiara, ca de restu nu ma prea intereseaza) am inteles democratia pe dos si am profitat de ea si am dus-o la extrem. S-a ajuns prea departe.

Nu e ok cum a fost in comunism, unde eram limitati si n-aveam voie sa facem nimic, dar nici acum nu e ok ca putem face chiar orice, ca avem voie sa sa zicem orice despre oricine sau despre orice fara sa avem dovezi, fara sa cunoastem sau fara sa avem un argument puternic.

Da, noi avem drepturi si putem beneficia de ele, dar avem si obligatii oameni buni… daca tot avem voie sa facem anumite chestii, sa calatorim pe oriunde, sa facem aproape orice ne trece prin cap, avem datoria sa fim corecti fata de oameni si sa ajutam ori de cate ori putem sa o facem. Avem datoria sa nu incurcam pe nimeni, sa nu ne batem joc de nimeni, indiferent de ce sex/etnie/rasa/varsta/orientare sexuala are, sa nu vorbim orice ne trece prin minte, daca nu avem dovezi clare, sa nu judecam pe nimeni. Avem obligatia sa avem grija de tara numita Romania, sa nu-i mai lasam pe politicieni sa o vanda la straini, sa putem osul, ca sa tarisoara asta frumoasa sa fie acolo in top cum trebuia sa fie. Avem obligatia ca sa nu ne mai certam pentru partide politice si pentru mincinosi. Avem obligatia sa votam, ca dupaia sa avem dreptul sa comentam, sa cerem ceva. Avem obligatia sa gandim logic si la rece. Avem obligatia sa nu mai fim naivi si sa credem orice scrie pe facebook si pe tot internetul asta bolnav. Avem obligatia de a cunoaste limba tarii unde traim (Pentru cei de etnie maghiara), dar avem si obligatia de a sti scrie corect gramatical (Si pentru cei de etnie romana, care nu stiu scrie corect. Credeti-ma ca sunt foarte multi). Avem obligatia morala de a lasa un mostenitor pe lumea asta. Avem obligatia de a nu mai lasa unii parinti sa-si bata joc de copii si sa-i bata sau sa-i faca in toate felurile. Avem obligatia sa ne respectam sportivii si sa investim in ei maxim. Avem obligatia sa nu mai fim asa fanatici, cand vine vorba de religie si sa gandim logic. Avem obligatia sa avem grija de mediul incojurator, sa nu aruncam gunoaie pe oriunde mergem, sa avem grija de animale. Avem obligatia sa eliminam toti parazitii, lingaii, poiliticienii corupti, profesorii si antrenorii care isi bat joc de copii, medicii care iau spaga, popii si sefii BOR care exagereaza si o dau in fanatism si tot asa…

Avem obligatii, nu doar drepturi si optiuni. Sa fie clar. Daca nu vreti sa aveti obligatii, atunci taceti si vedeti-va de treaba. Nu aveti nici drepturi. Noi ne plangem si tot ne plangem, dar nu facem nimic sa fie bine. Duceti-va in Africa sa vedeti cum e acolo si n-o sa va mai plangeti niciodata. Aia n-au nici drepturi, dar n-au acces la aproape nimic. In 2017 inca mor copii de malnutritie acolo.

Romani treziti-va ca ati dormit destul.

2 Comments

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.